До 2 ноември Русия е похарчила 166,2 млрд. рубли (равностойни

...
До 2 ноември Русия е похарчила 166,2 млрд. рубли (равностойни
Коментари Харесай

Русия плаща милиарди рубли на близки на загиналите в Украйна

До 2 ноември Русия е похарчила 166,2 милиарда рубли (равностойни на 2,7 милиарда евро) за погашение на компенсации на бойци от съветската Федерална работа за национална армия (Росгвардия) и военнослужещи от съветското министерство на защитата, убити и ранени във войната в Украйна. Тези данни бяха представени от канала " Можем да разбираем " в " Телеграм ", базирайки се на данните за бюджета, оповестени в електронен формат.

Уточнява се, че става дума единствено за съветски жители, само че не и за убити от сепаратистките самообявили се Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР), както и за бойци на частната военна компания " Вагнер ".

" Можем да разбираем " твърди, че повече от 15 800 души са получили компенсации за починали (9,4 милиона рубли). В същото време, съгласно изчисленията на канала, средства са били преведени и на близо 1800 ранени, които са станали инвалиди и към този момент не са в положение да служат. Изчисленията не регистрират ранените, които са могли да продължат службата си след престой в болница или не са с трайна телесна щета.

Няма публично удостоверение на тази информация от страна на Росгвардия и Министерството на защитата на Русия.

Мобилизацията евентуално ще продължи в прикрит режим

Въпреки изказванията на съветските управляващи, че мобилизацията е завършила, тя евентуално ще продължи в прикрит режим, уточни по-рано в ежедневния си брифинг Институтът за военни проучвания на Съединени американски щати (ISW). Експертите цитират няколко указа, които съветският президент Владимир Путин е подписал след декларациите си за преустановяване на мобилизацията. Един от документите разрешава активизирането на жители с невлязла в действие присъда за тежки закононарушения, а различен уголемява статута на военнослужещите до " доброволци ".

Подобни позволения основават условия за продължение на мобилизацията, само че в този момент тя ще бъде публично показана като " доброволческа работа ", считат американски специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР