До 2 месеца в Москва, където е отчетен най-високият темп

...
До 2 месеца в Москва, където е отчетен най-високият темп
Коментари Харесай

Собянин: До 2 месеца в Москва започва масова ваксинация срещу COVID-19!

До 2 месеца в Москва, където е регистриран най-високият ритъм на разпространяване на COVID-19 в страната, ще стартира всеобща имунизация против заболяването, заяви през днешния ден кметът на града Сергей Собянин, представен от ДПА.

" Ще стартираме всеобща имунизация на популацията през декември-януари ", съобщи кметът на уеб страницата си.

Той означи, че сега в Москва са приети в болница близо 10 000 души с COVID-19, като 1000 от тях са на апарати за обдишване. " Това е доста огромен брой ", уточни Собянин.

Кметът сподели обаче, че би било " недопустимо и невероятно " градът да се върне към карантинните ограничения от пролетта, унищожили стопанската система му. Оптималната тактика е да се откри междинният път сред затварянето и цялостния отвод от ограничаващите ограничения ", добави Собянин.

През последната седмица се появиха " признаци, че разпространяването на инфекцията е сложено под надзор " съобщи кметът и добави, че 40 % по-малко хора употребяват публичния превоз.

Русия е на четвърто място в света по брой на инфектирани с ковид - общо 1,4 милиона инфектирани. Тя е първата страна, създала и одобрила ваксина против инфекцията. Ваксина " Спутник V " провокира дискусия в научните среди по света поради изказвания, че не е задоволително добре изпитана. Руските здравни управляващи обаче не са съгласни с това мнение.

Русия е записала 15 982 нови случая на ковид за последното денонощие, което е нов връх от началото на пандемията, заяви националният действен щаб за битка с инфекцията, представен от ТАСС. Предишният връх бе регистриран на 16 октомври - 15 150 души.

Броят на умрелите от COVID-19 за последното денонощие в страната набъбна със 179. Предишният ден те бяха 185. Общият брой на смъртните случаи доближи 24 366. Броят на излекуваните от COVID-19 в страната за последните 24 часа е 5328, с което общият брой на излекуваните от заболяването доближи 1 075 904 души или 76 % от инфектираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР