До 15-ти октомври семействата на деца, записани в първи и

...
До 15-ти октомври семействата на деца, записани в първи и
Коментари Харесай

Важно за родителите! Ето как да получите 300 лева помощ от д...

До 15-ти октомври фамилиите на деца, записани в първи и в осми клас, могат да аплайват за еднократната целева помощ от 300 лв.. Средствата се отпускат без рентабилен критерии.

Формулярите за кандидатстване са на уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне и във всички териториални дирекции на Агенцията.

За първи път през предходната образователна година страната реши помощите да се заплащат и на записани в учебно заведение осмокласници с изключение на на първокласници, като бе отстранен и подоходният аршин, с цел да могат родителите да закупят образователни пособия и нужното за децата.

Важно е родителите да се снабдят с записка, че детето е записано в осми или в първи клас, която да дават, с цел да бъде осъществено заплащането по-бързо.

За първия образователен период се превежда половината от сумата или 150 лв., а втората част - до един месец след началото на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещават учебно заведение. В противоположен случай родителите връщат получената сума. Средствата се връщат на страната и в случай че ученикът в първи или осми клас натрупа повече от пет неизвинени отсъствия, разяснява заместник-социалният министър Надя Клисурска пред БНР: " 636 е броят на заповедите за възобновяване на отпусна еднократна помощ за възпитаници от първи клас през предходната година. Значително по-голям е броят на заповедите за възобновяване за възпитаници от осми клас - близо 2,5 пъти повече или над 1500, което демонстрира в действителност, че родителите би трябвало да срещнат децата с тази опция, че ще е належащо да връщат тази сума, с цел да могат в действителност да си съблюдават разпоредбите и децата и да не отсъстват по неуважителни аргументи от учебно заведение ".

Заявленията за разпределяне на помощите се подават в дирекциите обществено подкрепяне по сегашен адрес. Това може да стане и по електронен път.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР