До 15 септември ще бъде пуснато движението по бул. „Дондуков“

...
До 15 септември ще бъде пуснато движението по бул. „Дондуков“
Коментари Харесай

Отпушват част от ”Дондуков” до 15-и септември

До 15 септември ще бъде пуснато придвижването по бул. „ Дондуков “ от Министерски съвет до ул. Г.С. Раковски “ и от ул. „ Кракра “ до бул. “Васил Левски “.
Имам всички гаранции, че по реконструкцията на бул. "Ал. Дондуков " се работи в период и за 15 септември ще бъде пуснато придвижването от ул. "Сердика " до ул. "Г. С. Раковски ", както и от ул. "Кракра " до бул. "Васил Левски ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира през днешния ден ремонтите на обекта.

Тя добави, че след 15 септември ще бъде затворен секторът от ул. "Г.С. Раковски " до бул. "Васил Левски ", което е по график.

Ремонтът на тротоарите ще продължи и след първия образователен ден, само че значимо е да пуснем част от придвижването, в това число и на велосипедисти, означи Фандъкова.

По думите й това е един от най-трудните обекти - тук-там е осъществена замяна на ВиК мрежата, в това число и на топлопровод, замяна на трамвайния релсов път, ремонтират се отчасти тролейбусните мрежи, стълбовете, осветлението.

Заместник-кметът по превоза Евгени Крусев уточни, че велоалеята по бул. "Дондуков " ще бъде построена също от павета - с гранитна повърхнина, като се приближават оптимално до паветата на пътното платно, които обаче са с неравна повърхнина и по тях карането на велосипед не би било удобно. Затова е призната концепцията да се произведат тези нови павета, които са с гладка повърхнина и без огромни фуги сред тях.

Велоалеята е от южната страна на булеварда, двупосочна, с широчина 2,50 м. Идеята е да бъде продължена към посока Ларгото, където да се свърже с алеята от бул. "Тодор Александров " и с плануванаъа по организационен проект велоалея, която идва от Лъвов мост по бул. "Мария Луиза ".

В другата посока ще бъде продължена най-вероятно по бул. "Дондуков ", моста "Чавдар ", тъй че да се свърже с кварталите "Хаджи Димитър " и "Сухата река ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР