До 15 г. затвор може да получат каналджиите, които организират

...
До 15 г. затвор може да получат каналджиите, които организират
Коментари Харесай

Следовател: До 15 г. затвор може да получат каналджиите, организирали превоза на задушените 18 мигранти

До 15 година затвор може да получат каналджиите, които провеждат противозаконното превозване през страната ни на мигранти.

" Размерът на наказването не може да бъде спирачка за присъединяване в подобен канал, претекстът е печелене на пари. Ние сме единствено директна територия, никой не желае да остане при нас ". Това изясни пред NOVA следователят от Национална следствена служба Мариан Маринов. Той работи по случая със задушените 18 мигранти, открити в камион край софийското село Локорско.

Повод за думите му е екстрадицията на шестия обвинен по делото за задушените 18 мигранти, открити в камион край Локорско. " Самите участници споделят, че са създали 2-3 курса и в предходните случаи няма потърпевши ", съобщи Маринов.

Мигрантите са били в тайник, който съставлява две кафези, сложени върху европалети, с цел да имитират транспортиране на товар. " Тези тайници имитират купчина дъски, опаковани с колани. Тези колани са били " заключването " – хората не са могли да се отворят сами. В началото някои от тях са били клекнали. Никой от мигрантите не може да се движи. На хората им е прилошало от дефицит на въздух ", изясни следователят.

Някои от незаконните мигранти са имали телефони в себе си за връзка с каналджиите, разясни той и добави, че мигрантите минават нелегално българската граница. Никой от тях не носи в себе си пари и документи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР