До 10 ноември ще се подават оферти в обявената обществена

...
До 10 ноември ще се подават оферти в обявената обществена
Коментари Харесай

До 10 ноември се очакват оферти за проектиране и строителство на виадукт на обходния път на Рудозем


До 10 ноември ще се подават предложения в оповестената социална поръчка за планиране и строителство (инженеринг) на виадукт при 134-ти км на път II-86 Средногорци – Рудозем. Второкласният път е съществена пътна връзка на община Рудозем с регионалния център Смолян. С осъществяването на плана директният трафик ще се изведе отвън града и ще се улесни пътуването към бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем - Ксанти.

Индикативната стойност на поръчката е 4 300 000 лева без Данък добавена стойност и средствата ще са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “, оповестяват от пътната организация.

Виадуктът на път II-86 е в планувания за създаване обходен път на гр. Рудозем. При 134-ти км прекосяването на пътното трасе ще се реализира посредством мостово оборудване с дължина към 200 м. Това е характерен сектор от обходния път на гр. Рудозем, около р. Чепинска и минава покрай депонирани минни нерудни скални боклуци. Според идейния план широчината на оборудването ще бъде 11,5 м, от които пътно платно 8 м и два тротоара по 1,75 м.

Срокът за проектантските работи е 60 календарни дни, който стартира от датата на сключване на контракта. Той включва единствено времето за планиране и е разграничен в два стадия. За осъществяване на строително-монтажните работи срокът е 215 календарни дни /7 месеца/ и стартира от датата на сключване на протокол за разкриване на строителна площадка.

           
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР