До 1 март всяка година Агенцията по обществени поръчки (АОП)

...
До 1 март всяка година Агенцията по обществени поръчки (АОП)
Коментари Харесай

Предложение: Мамещи да бъдат спирани от обществени поръчки

До 1 март всяка година Агенцията по публични поръчки (АОП) да оповестява имената на извършители по търгове и състезания. Отговорността ще е на изпълнителния шеф на АОП. Допусналите умишлени нарушавания на разпоредбите да бъдат спрени от присъединяване в нови - това гласят оферти за промени в правилника за публичните поръчки, които към този момент са на публично разискване, написа в. " 24 часа ".
Идеята е всяка поръчка да бъде " белязана " по неповторим метод - със специфичен номер още когато бъде оповестена в централизирана онлайн платформа, с цел да бъде проследена. При непланирано спиране на платформата за над 2 часа всички периоди се удължават с времето, през което платформата не е работила.
В специфичен указател да се разгласяват решенията, обявленията, документите, протоколите и отчетите, подписаните контракти, както и всички промени в тях, предлага още финансовото министерство.
Предвиден е специфичен ред за оповестяване и запазване на информация за поръчки отвън платформата - при класифицирана информация, показване на образци или макети или на оферта, готова с потребление на характерни принадлежности и устройства, или формати на файлове, поддържани от приложения, които не са общодостъпни.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР