До 1-2 години ще се заговори за нова конституционна промяна.

...
До 1-2 години ще се заговори за нова конституционна промяна.
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: До 1-2 години ще се заговори за нова конституционна промяна

До 1-2 години ще се заприказва за нова конституционна смяна. Такова мнение изрази деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев по NOVA NEWS.

„ Сегашните промени в Конституцията няма да доведат до нещо кой знае какво. Основният закон се трансформира тогава, когато един политически развой е употребяван, той е завършил. Идеята, че като променим Конституцията и от това ще зародят чудеса, е неправилна. Чисто социалистическо и неуместно предложение ", счита Вълчев.

Според него българската правосъдна система не се нуждае от нищо от това, което сега се прави. Тя се нуждае от успокоение и праволинейност, изясни той.

На въпрос сюрпризиран ли е от номинацията на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър, той отговори следното:

„ Не ме изненада нито една от двете номинации. Те са изцяло политически допустими за партиите, които ги издигат ”.

Според него това не е държавно управление на Денков-Габриел, а единствено на Денков.

За Шенген:

„ Неслучайно, откакто свърши годината, в този момент слагаме въпроса за пълноправното ни участие в Шенгенското пространство. Като слушах Денков преди няколко седмици, разбрах, че ние имаме пълноправно участие. Защо споделям тези неща? Не, за да се заяждам, а с цел да обърна внимание, че в последно време думите, изключително в границите на това държавно управление, престанаха да значат доста. Всеки приказва, натоварва с някакви смисли понятия, които хората като че ли знаят какво значат и по този метод като чели построяват паралелна реалност. България не съумя да влезе в Шенген по този начин, както всички искахме - по суша, защото това е е най-важно стопански ”, сподели още професорът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР