дно обикновено лекарство може да се окаже решаващо проблеми след

...
дно обикновено лекарство може да се окаже решаващо проблеми след
Коментари Харесай

Ново проучване: Аспиринът помага срещу усложнения от COVID


дно нормално лекарство може да се окаже решаващо проблеми след Коронавирус, и това е аспиринът, оповестява DailyMail.

Хоспитализираните пациенти, които към този момент одобряват лекарството всекидневно, са с 47% по-малка възможност да умрат от COVID-19, твърди ново изследване, написа БГНЕС.

Според проучването, приети в болница пациенти с ковид, които одобряват ниски дози аспирин на ден за сърдечно-съдови болести, са съпоставени с тези, които не са го създали. Пациентите от аспириновата група са с 43% по-малко склонни да бъдат признати в поделение за интензивно лекуване и с 44% по-рядко се нуждаят от вентилатори.

Ежедневната приложимост на аспирин понижава риска от гибел от COVID-19 измежду приетите в болница пациенти с 47%

Изследователите споделят, че в случай че успеваемостта бъде потвърдена в рандомизирани клинични изследвания, аспиринът може да бъде първото лекарство, което се продава без рецепта, употребявано като лекуване на ковид.

Екипът от Медицинския факултет на Университета в Мериленд (UMSOM) споделя, че откритието обезпечава " внимателен оптимизъм " за ефикасността на това елементарно и налично лекарство, с цел да се предотвратят тежки затруднения.

„ Ако нашата констатация бъде доказана, това ще направи аспирина първото необятно налично лекарство без рецепта за понижаване на смъртността при пациенти с COVID-19 ", оповестяват откривателите.

Пациентите, диагностицирани с COVID-19, може да изискат да одобряват всекидневно аспирин, стига първо да се съветват с лекаря си.

Екипът прибавя, че аспиринът не е предопределен да се употребява като предварителна защита против ковид, само че може да помогне на пациентите, които са с най-голям риск от затруднения.

„ Това изследване способства за голямата работа, която нашите откриватели правят в Медицинското учебно заведение, с цел да оказват помощ да се намерят нови лекувания против COVID-19 и да се спасят животите на пациентите “, сподели доктор Е. Албърт Рийс, декан на USOM.

Въпреки че са нужни потвърдителни изследвания, с цел да се потвърди, че използването на аспирин води до по-добри резултати при COVID-19, досегашните доказателства сочат, че пациентите може да желаят да обсъдят със своя доктор дали е безвредно за тях да одобряват аспирин, с цел да се предотврати съществено затруднение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР