Дните на руската диаспора“ в Руския културно-информационен център в София

...
Дните на руската диаспора“ в Руския културно-информационен център в София
Коментари Харесай

„Дните на руската диаспора“ представиха книга, с прототип на главния герой княз Никита Лобанов-Ростовски

„ Дните на съветската диаспора “ в Руския културно-информационен център в София завършиха с представянето на книгата на Сергей Галани „ Успешно бягство “. Измислицата " за съветски момчета, израснали в непозната земя " се основава на действителни събития, а прототипът на основния воин е прочут финансист и държавник, колекционер на съветска театрална живопис Рюриковпич в 33-то потомство, княз Никита Лобанов-Ростовски, който персонално взе участие в представянето на романа.

„ Темата за съветската диаспора е безпределно разбиране, защото визира човешки ориси. Много е добре, че е написана художествена книга за комплицирания и забавен живот на Никита Дмитриевич, която ще бъде по-лесна за четене от всевъзможни архивни материали “, сподели съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова.
Румен Петков: Приветствам настояването на господин Кирил Петков за правораздаване за всички. Много е значимо, за всички
Приветствам настояването на господин Кирил Петков за правораздаване за всички. Много е значимо, за всички! Законът подобен, какъвто е. Това зая...

 Никита Лобанов-Ростовски

Обръщайки се към Лобанов-Ростовски, дипломатът означи, че не споделя всички негови догатки и хрумвания, по-специално тезата за вероятния разпад на Русия. " Мнозина предвидиха разпадането на Русия, само че тя няма да се разпадне, това е доста остро мнение за вас. Но вашата интензивност в съветската диаспора и измежду сънародниците ви, в културното поле е възхитителна ", сподели Митрофанова.

Председателят на АБВ Румен Петков, означи, че възприятието за осъзната принадлежност у княз Лобанов-Ростовски носи изключително възприятие за историзъм, само че и изключително възприятие за бъдещето. Князът е прочут с фразата си „ Моята Родина е България, моето Отечество е Русия.

Има неща, които човек със личното си усещане може да види, да осмисли и да разбере. Но е хубаво, когато отстоява позицията си. Това не е за всеки.

Румен Петков изрази вяра, че в годините напред възприятието за общественост сред България и Русия ще носи в себе си своя исторически залог, макар, че ще има и своето прагматично бъдеще.
За неотложно премахване на здравния министър настоя Румен Петков
За премахване на здравния министър и незабавна инспекция на доставчиците на проби за учебните заведения настоя водачът на АБВ Румен Петков....

 Румен Петков

„ Повечето от нас, за жалост, нямат най-дълга памет, мнозина познават потомците си единствено до второ или трето потомство, само че Лобанов-Ростовски води историята си от Рюриковичите. През цялата хилядолетна история на Русия, на Никита Дмитриевич предците са служили на страната ни, служели са на Русия. И тя сплотява цялата история на Русия, цялата й трагична и спорна орис “, сподели ръководителят на управителния съвет на Руското историческо сдружение Константин Могилевски.

„ Излизането на моята книга добави нов аспект към Никита Лобанов-Ростовски, в този момент той се трансформира в книжовен воин, създател на книгата Галанин.

Лобанов-Ростовски на драго сърце беседва с гостите на презентацията, отговаряйки на голям брой въпроси.

„ Парите във всички страни се печатат безусловно безконтролно. Ще пристигна моментът, когато дългът на Съединени американски щати ще стане явен и всички по света ще схванат, че Съединените щати нямат късмет да изпълнят финансовите си отговорности. Национализмът в доста страни по света заема своето място, държавните управления се пробват по този метод да се утвърдят във властта. Това в последна сметка ще докара до неизбежни спорове. Не е ясно за какво, само че Полша и Унгария се пробват да открият диктатурата по либерален метод, да повторят това, което се случи в Германия предишния век, когато немският народ гласоподава за Хитлер. Имаме безусловно луди държавни управления. Това е позор и срам, това е покруса, която не води до нищо положително ", сподели Лобанов-Ростовски, отговаряйки на въпрос за действителностите на актуалния свят.

Още от КНИГИ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР