Дни след началото на руската инвазия в Украйна, нападнатата страна

...
Дни след началото на руската инвазия в Украйна, нападнатата страна
Коментари Харесай

Зеленски направи тежко признание, очаква проблеми за НАТО

Дни след началото на съветската инвазия в Украйна, нападнатата страна продължава да оказва опозиция против една от най-мощните армии в света. По данни на Организация на обединените нации към този миг измежду цивилното население има 136 починали от които 13 деца, повече от 400 души са ранени. Смята се обаче, че действителните цифри са доста по-високи, оповестява Си Ен Ен.

Във вторник екип на медията съумя да доближи до мястото откъдето президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият щаб водят съпротивата против експанзията на Москва. Вчера той организира и диалог с американския президент Джо Байдън.

„ Говорил съм с Байдън доста пъти “, сподели Зеленски. „ Много пъти съм им казвал, че Украйна ще се съпротивлява и ще се бие по-силна от всеки различен, само че сами против Русия няма да се оправим ", призна той.

Докато Русия нанесе удари по основни градове във вторник, Зеленски предизвести, че Русия безсистемно нападна украински жители и исторически забележителности. " Както виждате, никой не внимава доста за задачите. Виждаме, че се убиват деца ", сподели той и добави: " Ние пазиме правото си на живот. "

Зеленски прикани интернационалната общественост да направи повече, призовавайки Съединени американски щати и НАТО да основат зона, неразрешена за полети над Украйна или да изпратят подкрепление. „ Ако някой желае да ни помогне, всички би трябвало да работят бързо. Това е моментът “, добави Зеленски.

Украинският държавен глава също предвижда проблеми в страните-членки на НАТО, в случай че Русия поеме контрола над страната му. " Ако Украйна се провали, тогава всички тези войски ще бъдат на вашите граници, Полша, Литва... и ще се сблъскате с по-големи проблеми. Там ще има други провокации ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР