Дни след като случаите на новозаболели от коронавирус в Китай

...
Дни след като случаите на новозаболели от коронавирус в Китай
Коментари Харесай

Китайският град, който забрани да се ядат кучета и котки

Дни откакто случаите на новозаболели от ковид в Китай започнаха фрапантно да понижават, ограниченията се разхлабиха и пазарите за животни на доста места в страната отвориха още веднъж .
 Китай, прилепите и продават ли още екзотични животни на пазарите там
Китай отново изкара прилепите на пазара

Старата ария на нов глас

Това възмути света, тъй като към момента се счита, че точно от тези пазари с нулева хигиена и привички да се продава месо от всевъзможни животни е тръгнала болестта от COVID-19 , която продължава да взима хиляди жертви всеки ден.

Гледките на опърлени кучета, котки и прилепи несъмнено са сложни за понасяне. Според неправителствена организация, над 30 милиона кучета се убиват и изяждат всяка година в Азия .
 Снимка 474244

Това обаче не е честа процедура измежду китайците и огромна част от тях в никакъв случай през живота си не са го правили. Въпреки това, се стигна до първата публична възбрана за консумация на месо от котки и кучета . Тя е въведена в град Шънджън и влиза в действие от началото на месец май, написа BBC.

Мнозина считат това ограничаване за ненужно, най-много тъй като така и така тези животни са по-скоро домашни любимци, в сравнение с специалитет. А и очевидно възбраната за търговия и консумация на месо от диви животни от февруари елементарно се заобикаля.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР