Дни след като Киев удари стратегически мост, свързващ региона с

...
Дни след като Киев удари стратегически мост, свързващ региона с
Коментари Харесай

Украински дрон удари Крим, загина тийнейджърка

Дни откакто Киев удари стратегически мост, свързващ района с Русия, украински дрон нападна Крим, повреждайки административни здания и убивайки тийнейджърка, съобщи Агенция Франс Прес.

„ В резултат на нахлуване от противников дрон бяха развалени четири административни здания в едно от селищата в северозападната част на Крим “, написа Сергей Аксьонов в Telegram.

„ За страдание не се размина и без жертви – почина една тийнейджърка. На фамилията ще бъде оказана цялата нужна поддръжка “, сподели той, без да дава повече детайлности за нападението или да прецизира къде е станало.

Съобщението идва ден след пожар във боен обект в Крим, който принуди управляващите да изтеглят хиляди цивилни.

Властите не прецизираха повода за пожара, само че някои съветски медии оповестиха, че в региона са били чути детонации, а фрагменти демонстрират колони черен пушек в небето.

По-рано тази седмица Украйна употребява дронове, с цел да нападна Керченския мост – основна артерия за военни доставки от континентална Русия към анексирания Крим.

Президентът Владимир Путин се зарече да отвърне на офанзивата, при която починаха двама цивилни, а детето им беше ранено.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР