Дни преди откриването на големия автомобилен салон в Шанхай Фолксваген

...
Дни преди откриването на големия автомобилен салон в Шанхай Фолксваген
Коментари Харесай

Електрически Фолксваген изминава 500 км с едно зареждане

Дни преди откриването на огромния авто салон в Шанхай Фолксваген сподели най-новия си напълно електрически модел – I.D. Crozz. Електрическият кросоувър е третата напълно електрическа идея от серията ID, от която към този момент видяхме хечбек и ван.

Новият кросоувър комбинира характерностите на купе с 4 порти и SUV. Новото тук е, че автомобилът може да се движи и напълно безпилотно. Разполага с четири лазерни скенера на покрива, както и с радари и ултразвукови датчици и многочислени камери. Специални лед светлини начело и откъм гърба демонстрират в какъв режим се движи автомобилът – самостоятелно или с лидер, който го ръководи.

Автомобилът може да реализира оптималната скорост от 180 км/час и да измине с едно зареждане 500 км. Има два електромотора на предната и на задната оси, които комбинирано оферират мощ от 300 к.с.

Това към момента е единствено идея, която не е подготвена за продажби. От немският тръст обаче, дават обещание да произведат и серийна версия, което е част от проекта им до 2025 година да продават по 1 милион електрическия автомобил годишно. Още идната година ще стартират продажбите на нов електрически модел на  Фолксваген за китайския пазар.

Първите мнения за концептуалния кросоувър са позитивни, най-много поради релативно дългото разстояние, което може да измине с едно зареждане.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР