Дни преди финала за купата на България изникна традиционен за

...
Дни преди финала за купата на България изникна традиционен за
Коментари Харесай

Реферът за финала пак се оказа неудобен - за "ЦСКА-София"

Дни преди финала за купата на България изникна обичаен за футбола ни проблем - основният рефер не се хареса на един от двата тима. Вчера в 18:00 ч. на уеб страницата на БФС се появи назначението и стана ясно, че Никола Попов ще управлява мача сред " ЦСКА-София " и " Левски ", който ще се играе в неделя от 17:00 ч. на ст. " Васил Левски ".

Около два часа по-късно " алените " реагираха с остра декларация против наряда на Попов и го упрекнаха с другарски връзки с треньора на " Левски " Станимир Стоилов.

" ЦСКА понасям, понасям всички неразбории с организацията и билетите около идния край за Купата на България, само че през днешния ден чашата преля. Смятаме, че назначението за основен арбитър на Никола Попов залага " бомба " в упования с интерес от милиони последователи конфликт. Общоизвестен факт са другарските връзки на рефера с наставника на противника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други съществени терзания и учредения да считаме, че в сходна среща с голям залог основният арбитър може да се трансформира в основен воин. А имайки поради ударите против нашия отбор и аршина, с който мери БФС в последно време, не е мъчно да предположим, че предпоставките и аргументите да бъдем ритуално посечени са налице ", се показва в декларацията на " ЦСКА-София ".



От клуба настояха БФС и уредникът на шампионата за купата - Професионалната футболна лига (ПФЛ), да реагират и да сменят основния рефер.

Интересното е, че досега през сезона Никола Попов е по-успешен за " ЦСКА-София ". Той е свирил четири мача на отбора, като и в четирите " алените " печелят, в това число и първия 1/2-финал за купата против " Славия " (2:0) на 12 април. Това е и последният дуел на " ЦСКА-София ", който Попов е управлявал.

Той е получил също четири наряда за мачове на " Левски ", като в тях " сините " реализират три победи и едно тъждество (2:2 с " Локомотив ", Пд).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР