Дни преди да заминат за Младежките олимпийски игри в Буенос

...
Дни преди да заминат за Младежките олимпийски игри в Буенос
Коментари Харесай

Валентин Андреев и Веселин Живков се срещнаха с бъдещи атлети в училище

Дни преди да заминат за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина националите Валентин Андреев и Веселин Живков раздадоха фланелки в час по физическо образование в София. Двамата гении посетиха час на 4 Б клас в столичното 42 ОУ “Хаджи Димитър “ на 26 септември и подариха фланелки за заниманията по физическа просвета на всеки един възпитаник. Фланелките за децата бяха обезпечени от програмата за развиване на атлетиката измежду децата на Българска федерация лека атлетика и сътрудниците й – “А1 атлетика за младежи “.

Шест от учениците на 4 Б клас са определени да показват учебното заведение на градското междуучилищно съревнование “Атлетическите звезди на София “ на 27 септември и постоянно упражняват в няколко атлетически столични клуба. Валентин и Веселин описаха за спортните си триумфи и за това по какъв начин съчетават живота на професионални спортисти с уроците в горните класове, защото двамата учат и са отличници в елитни гимназии.

Всички деца пожелаха фотография и подпис от олимпийците ни, а директорката Фиданка Лазарова също поздрави спортистите. Младежките олимпийски игри ще бъдат край на един сполучлив сезон за младите спортисти. Валентин Андреев поправя няколко национални върха на чук за юноши под 18 и под 20 години, завоюва сребърен орден на еврошампионата под 18 години и бе финалист на Световното състезание под 20 години.

Веселин Живков също стартира годината с народен връх на 60 м в зала, продължи с върхово достижение на 200 м навън и 5-о място на 200 м на еврошампионата.

На 2 октомври 16-годишният Андреев и 17-годишният Живков отпътуват за Буенос Айрес дружно със международната шампионка за девойки на троен скок Александра Начева и националната рекордьорка на гюле Яна Копчева.

Снимка и текст: atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР