Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Полша ще ваксинира задължително три групи

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

07:45Япония дава на Африка 10 млн. ваксиниЯпонското държавно управление ще даде 10 млн. дози ваксина против ковид на страни в Африка по отношение на разпространяването на новия вариант Омикрон. Това заяви през днешния ден министър председателят Фумио Кишида по време на среща на високо равнище, отдадена на въпросите за прехраната, която се организира в Токио, съобщи ТАСС.

" Япония заяви за даването на към 1 милиард $ в границите на програмата КОВАКС. С оглед на изключителната обстановка, провокирана от разпространяването на варианта Омикрон, ние имаме желание също по този начин да изпратим към 10 милиона дози ваксина в страни от Африка, които изпитват нужда от незабавна имунизация ", сподели той.

Освен това Кишида съобщи, че в околните 3 години Япония ще задели към 2.8 милиарда $ за битка с проблемите с прехраната по света, в това число с недохранването, за помощ при лекуването на диабет, както и на заболявания, свързани с неправилното хранене. Към сегашния миг Токио към този момент е изпратило към 25 млн. дози в редица страни, измежду които Индонезия, Виетнам, Малайзия и Тайланд. Става въпрос за препарата на компанията " Астра Зенека ", създаден на японска територия.07:24Премиерът на Финландия е била на дискотека макар контакт със заразенПремиерката на Финландия Сана Марин бе подложена на рецензии, че е прекарала дълга вечер в дискотека този уикенд, до момента в който се води контактна на инфектиран с ковид, съобщи " Франс прес ", написа Българска телеграфна агенция. Тридесет и шест годишната Марин, която е една от най-младите лидерки в света, се извини, откакто светско издание разгласява нейни фотоси в дискотека в Хелзинки. Това е станало няколко часа, откакто финландският министър на външните работи Пека Хависто се оказа инфектиран с ковид.

Според премиерката антуражът й първоначално й споделил, че разпоредбите, касаещи ковид, не я задължават да се изолира, макар че тя е била в контакт със инфектиран човек. " Трябваше да демонстрация повече предвидливост и да ревизира още веднъж напътствията, които ми бяха дадени. Наистина скърбя, че не съм схванала какво би трябвало да направя ", съобщи Сана Марин във " Facebook ".

Допитване на телевизия Ем Ти Ви 3 демонстрира, че две трети от интервюираните считат, че ходенето ѝ в дискотека при тези условия е било сериозна неточност.

Опозицията също подлага на критика Марин, че по време на престоя в дискотеката тя не е видяла есемес, с който била осведомена, че в последна сметка би трябвало да се самоизолира. Марин се оправда, че не го е видяла, тъй като служебният й телефон е останал вкъщи ѝ.07:13Португалия предлага децата над 5 година да се ваксиниратПортугалските здравни управляващи предложиха имунизацията против ковид на деца от възрастовата група 5-11 години, съобщи " Франс прес ". Така Португалия се причислява към Испания, Гърция или Италия, където имунизацията с препарата на " Пфайзер " при деца от 5 до 11 години е позволена, откакто европейският здравен регулатор я предложи на 25 ноември.

Във Франция пък единствено децата, при които има риск от насърчаване на сериозна форма на заболяването COVID-19, би трябвало да се имунизират, само че държавното управление обмисля да разшири тази наредба за всички деца на доброволна основа.07:03Полша разгласи наложително имунизиране за три групиПолша ще вкара наложителна имунизация против COVID-19 за лекари, учители и униформените чиновници на сигурността от 1 март, съобщи здравният министър през днешния ден, когато разгласи редица нови ограничения, ориентирани към ограничение на разпространяването на вируса, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Докато броят на ежедневните случаи на ковид в най-големия източен член на Европейския съюз се е нормализирал, той към момента остава на високо равнище и управляващите се притесняват, че новият вид Oмикрон може да провокира внезапен скок на инфекциите. " Няма сигнали за ясна низходяща наклонност и съществува риск да се появи разновидността Oмикрон ", сподели здравният министър Адам Неджелски на конференция. " Тези два фактора изискват да предприемем решителни дейности ", предизвести той.

Полша не е съобщавала за случаи на разновидността Oмикрон към момента. Неджелски съобщи, че броят на хората, на които е позволено да се събират на публични места, като заведения за хранене и кина, ще бъде понижен от сегашните 50 % на 30 %, без да се включват имунизираните. Заведенията и комерсиалните обекти ще бъдат задължени да ревизират клиентите си за притежанието на документи за Коронавирус. Нощните клубове ще бъдат затворени от 15 декември. Те ще могат да отворят порти единствено в новогодишната нощ и на 1 януари, само че в тях ще бъдат допускани единствено 100 души, без да се броят имунизираните.

Освен това пътуващите от страни отвън Шенгенската зона ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, а учебните заведения ще се върнат към отдалеченото образование от 15 декември за интервалите директно преди и след коледната почивка.

Неджелски съобщи, че държавното управление работи и попроектозакон, който ще разреши на работодателите да ревизират резултатите от тестванията за COVID-19 на служащите. Полша, страна с население от към 38 млн. души, до момента е съобщила за 3 704 040 случая на ковид и 86 205 смъртни случая.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР