Дневник публикува статуса от фейсбук на експерта по провеждане на

...
Дневник публикува статуса от фейсбук на експерта по провеждане на
Коментари Харесай

Статус на деня: Един глас управлява 25 000 лв. годишно. Внимавайте на кого давате парите си

" Дневник " разгласява статуса от фейсбук на специалиста по осъществяване на избори Стоил Стоилов.

Искам единствено да припомня, че приходната част на бюджета е 75 милиарда лв. за една година. Това значи, че при 3 милиона дали своят вот всеки автентичен глас ръководи към 25 000 лв. на година. За 4 години мандат това са 100 000 лв. (данъци, акцизи, санкции, всичко!).

Тези пари носите дружно с бюлетинката си за гласоподаване, без значение дали е от машина, или от печатницата на Българска народна банка.

Тези, които не гласоподават, са дали своите пари на гласуващите и едно празно пълномощие - " гласувай за който си искаш, не мен не ми пука и отивам за гъби ".

Сега умножете 75 милиарда по 4 години мандат и след това разделете на 240 депутати. Ще видите, че един народен представител седи на един сандък с пари - 1.250 милиарда лв.. И ги харчи с решенията, за които гласоподава, с министрите, които избира, с концесиите, със заемите, заменките и т. н.

Така че внимавайте на кого давате парите си да ги ръководи за общото богатство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР