Дневник препечатва становището на коалиция Демократична България от страницата й.

...
Дневник препечатва становището на коалиция Демократична България от страницата й.
Коментари Харесай

Под формата на борба с вируса ще се наливат пари и в бездънни каци

" Дневник " препечатва мнението на коалиция " Демократична България " от страницата й. То е във връзка решението на правителствотода усили с 500 млн. лв. капитала на Българската банка за развиване (ББР), като парите се употребяват за оказване на помощ на дребни и междинни компании, изпаднали във финансово усложнение поради епидемията от ковид. Заглавието е на " Дневник ".

" Демократична България " показва мощното си терзание от пълномощията, които ръководещите стоварват върху държавната Българска банка за развиване (ББР) по отношение на ограниченията против икономическия потрес, подбуден от ковид. В този сложен миг имаме потребност от национално единение. То се реализира с доверие посред ни. За страдание нямаме такова в управлението на банката, което от години е потвърдило, че работи в интерес не на обществото, а на околните нему и на шефовете му олигарси. Не е случайност, че освен това управление на банката

съществени нейни клиенти станаха компании, близки до държавното задкулисие

Много жители и бизнеси ще имат потребност от рамо в резултат на зародилия форсмажор. Нямаме доверие на това управление на банката, както и че то ще ръководи този развой в полза на обществото. Бизнеси на олигарси бяха в тежко положение и преди пандемията. Има действителна заплаха държавни пари да потекат за тяхното избавяне, а да не стигнат до тези, за които са предопределени.

Според обществената информация ББР ще отпуска пари към бизнеса против присъединяване в капитала на компании. Съмняваме се, че ще бъде направен съответен правилник за това. Под формата на битка с вируса ще се наливат държавни пари в от време на време бездънни каци.

Предоставянето на половин милиард за ръководство на управлението на банката в този му състав не може да сътвори доверие в подхванатите ограничения. Точно в този случай смяна в ръководството на банката е наложителна.

Всеки индивид с ексклузивен запас за поддръжка в рецесията би трябвало да излъчва 100-процентово доверие

Можем да кредитираме властта с доверие единствено в случай че тя отвръща със същото.

От " Демократична България " неведнъж сме упорствали за отстраняването на това управление от ръководството на ББР. Днес това става безусловно наложително, в случай че властта в действителност има желание да вложи обществен запас в поддръжка на потърпевшия от рецесията бизнес, а не да налее тези пари в другарските си кръгове.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (667)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР