Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не е изчистен механизмът за вземане на решения в некоалицията

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Споразумение за ръководство, което да звучи добре пред публиката, можем да подпишем и през днешния ден, само че към момента не е формализиран до край механизмът за взимане на решения. Изработването му е първостепенния въпрос и той до финала, който уповавам се ще е след четири години, ще се доработва, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Според него макар компромисите сега ръководещата настройка е най-хубавата измежду вероятните.

" Обичайно министър-председателят държи кормилото, това е формалният отговор, ГЕРБ държи пътна карта, като спорим с лидера дали да се завие наляво или надясно и дали с тази скорост и по това трасе да се движим ", по този начин Дончев отговори на въпроса кой ръководи страната. Той призна, че няма взаимна обич и естетика сред участващите в това " необичайно ръководство ", само че има несъгласия и разногласия. " Това, което ме обнадеждава е, че огромните неща се случват ", добави Дончев.

В отговор на въпрос той уточни, че като цяло предлаганите промени в Конституцията, от " Продължаваме промяната - Демократична България ", ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са положителни и ще бъдат подкрепени от депутатите от най-многобройната парламентарна група. Дончев обаче не приема ограничението на броя на мандатите на кметовете. " Ако имаме кметове-феодали, виновността е на страната, че не съумяла да ги накаже, не е редно поради тях да наказваме останалите ", уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР