Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Президентът пита нарушава ли Конституцията развалянето на концесията на "Росенец"

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Президентът Румен Радев изиска Конституционния съд да се произнесе дали приемането на законови промени, с които се приключва концесията на " Лукойл - Нефтохим " на пристанищния терминал " Росенец ", опонира на конституцията.
 На две четения: страната дефинитивно може да си върне контрола върху пристанище На две четения: страната дефинитивно може да си върне контрола върху пристанище " Росенец " (обновена)
" Решенията в региона на енергетиката постоянно би трябвало да почиват върху нуждата от надеждност и непрекъсваемост на доставките на първични материали и на гарантирането на налични цени за жителите и промишлеността. Цената за прибързаните и недомислени решения се заплаща постоянно от джобовете на принудените да понасят следствията им ", е позицията на президента.

 Какви са вероятните развития на проблема с концесията на пристанище Какви са вероятните развития на проблема с концесията на пристанище " Росенец "

Според него " скорострелното " приемане на смяната в закона е образец и за безконтролно отношение към страната и жителите. При възприемането на този коренен метод не са съобразени нито ползите на потребителите и рисковете за повишение на цените на горива и артикули, нито евентуалните закани за хиляди заети в нефтохимическия комбинат, нито вероятните правосъдни искове против България, счита президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР