Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

САЩ одобриха терапия с антитела срещу РСВ за кърмачета

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Американските здравни управляващи оповестиха, че са одобрили първата терапия с антитела за попречване на респираторен синцитиален вирус (РСВ) при кърмачета и дребни деца, заяви Ройтерс.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха, че техният съвещателен панел в четвъртък единомислещо предлага потреблението на препарата на " Санофи " и " Астразенека " нирсевимаб за попречване на болести на долните дихателни пътища при новородени и кърмачета под осем месеца, родени по време или навлизащи в първия сезон на РСВ.

Той също по този начин предлага използването му при деца на възраст 8-19 месеца, които остават уязвими към тежко протичане на болестта през втория си подобен сезон.

Терапията, наречена Beyfortus, ще бъде налична в Съединени американски щати преди идния сезон 2023-2024 година, заяви производителят " Санофи ".

Респираторният синцитиален вирус може да има тежки последствия при бебета, въпреки че множеството от тях го прекарват със признаци на простуда и се възвръщат. Някои деца, изключително под шестмесечна възраст, недоносени или с проблеми в белите дробове или сърдечна незадоволително, могат да имат потребност от хоспитализиране, в случай че развият съществени проблеми с дишането. Вирусът е рисков и за възрастни хора.

Отминалата зима провокира увеличена заболеваемост от респираторен синцитиален вирус в Европа, в това число и в България, поради дефицита на фармацевтични препарати за лекуването на инфекцията.

 Европейски Съюз позволи първата ваксина против респираторен синцитиален вирус Европейски Съюз позволи първата ваксина против респираторен синцитиален вирус

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди предишния месец дълго настоящата терапия, която може да се ползва един път на всеки сезон, с цел да се предотврати зараза, без значение от спомагателни медицински положения при кърмачета.

През май и юни в Съединени американски щати и в Европа беше утвърдена и първата ваксина за респираторен синцитиален вирус на " Пфайзер ", която се дава на майката, до момента в който е бременна, за предотвратяване на детето след раждането му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР