Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Дания засилва граничния контрол заради горенето на Корана

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Датската полиция ще затегне граничния надзор след неотдавнашното изгаряне на Корана, което се отрази на обстановката със сигурността, се споделя в изказване на датското министерство на правораздаването късно в четвъртък.

В понеделник шведското държавно управление разгласи ограничения за стягане на сигурността след няколко митинга, свързани с опозоряване на свещената книга за мюсюлманите, които също включват стягане на граничните инспекции.

 Швеция няма да забрани горенето на Корана като израз на независимост на словото Швеция няма да забрани горенето на Корана като израз на независимост на словото

Двете страни са членове на Шенген, чийто правила плануват прекосяване на границите без инспекции. Дания продължава от няколко години граничния надзор, като се базира на опасности поради повишен миграционен напън.

Антиислямски деятели в Дания и Швеция изгориха и повредиха няколко копия на Корана през последните месеци, което провокира отвращение в мюсюлманския свят и претенции скандинавските държавни управления да забранят сходни дейности.

По-строгият граничен надзор в началото ще бъде в действие до 10 август, сподели държавното управление.

 Датската съпротива възрази против опитите на управляващите да спрат горенето на Корана Датската съпротива възрази против опитите на управляващите да спрат горенето на Корана

" Неотдавнашното изгаряне на Корана е повлияло на настоящата обстановка със сигурността ", съобщи датският министър на правораздаването Петер Хумелгаард, огласявайки новите ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР