Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Директорът на екоинспекцията в Стара Загора е уволнен заради нарушения

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Причината за в Стара Загора, е резултат от инспекция, назначена със заповед на министъра на околната среда и водите Юлиан Попов от 28 aприл. Това са декларирали от ведомството пред Българска телеграфна агенция.

Вчера БНР заяви, че Искрева е освободена на 31 юли без в заповедта да бъдат посочени претекстове.

" При инспекцията, осъществена от Инспектората на Министерство на околната среда и водите, са открити неспазване на законови разпореждания, регламентиращи провеждането на състезания за назначение на държавни чиновници, антикорупционното законодателство и процедурите за налагане на административни санкции за нарушавания на екологичното законодателство, които са довели до неспособност за налагане на административни санкции на нарушителите ", прецизират от Министерството на околната среда и водите.

Искрева беше назначена за началник на локалната екоинспекция на 1 юли 2022 година от тогавашния длъжностен министър Борислав Сандов. Тя остана на този пост една година и един месец. В края на юли 2022 година разпореди затваряне на Топлоелектрическа централа " Брикел ", откакто, като последният дефинира откритите нарушавания като " умопомрачаващи ". Впоследствие през есента на предходната година Върховният административен съд спря предварителното осъществяване на заповедта за затварянето и остави централата да работи.

Предстои да бъде разгласен конкурс за избор на шеф на районната ревизия. Временно длъжността ще извършва Диана Ганева.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР