Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

УЕФА глоби "Левски" заради дискриминационно поведение на публиката

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Левски " е санкциониран с 40 хиляди евро след в Лигата на конференциите, оповестиха от санкция. Санкцията е наложена от Дисциплинарната комисия към Европейската футболна федерация (УЕФА) поради дискриминационно държание в трибуната с последователи на ПФК Левски, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш. "

Двубоят на 27 юли приключи с победа 2:0 на сините в Северна Македония.

Преди срещата пък се стигна до конфликти сред почитатели в Скопие. След дуела, които по-късно бяха освободени против санкция.

" ПФК Левски " получи възбрана за продажба на билети на своите последователи за идващото посещение на тима в Европейските клубни шампионати ", прибавят от клуба във връзка глобата си.

От " Левски " прецизират, че последваща глоба ще бъде още по-сурова.

" При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов " ще бъде отчасти затворен. Отново се обръщаме към всички последователи да поддържат тима на реванша против " ФК Шкупи " в София на 3 август без прояви на експанзия, принуждение, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, защото те могат да донесат спомагателни тежки санкции от УЕФА на обичания ни клуб.

Реваншът с " Шкупи " е в четвъртък 3 август от 20 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР