Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Партиите, подкрепящи кабинета и ДПС внесоха общо предложение за прекратяване на дерогацията

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи оферират да бъде отнета дерогацията на " Лукойл ". Това е втори опит да мине предлагането, в случай, че сходно искане единствено от първата групировка.

Сега обаче настояването ще се гледа от комисията по енергетика. " Внесохме още веднъж предлагането за лишаване на дерогацията на " Лукойл ", както и второ - за назначение на необикновен търговски шеф в предприятието, заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Комисията по енергетика Делян Добрев, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че това може да стане действителност, евентуално, към края на октомври, тъй като е завършено като изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
Преди това ще се направи разбор дали това е в полза на страната. Според Добрев, в случай че се вкара такама мяркща ще спре финансирането от " Лукойл " към Русия. " От началото на дерогацията единствените печеливши от нея са " Лукойл " и " Литаско ", българският консуматор не печели нищо, Продължават да ни надписват горивата с 50-60 ст., не внасят нищо във фонд " Сигурност на електроенергийната система ", акцентира депутатът.

Той обясни, че съгласно законови разпореждания в действие от 24 януари т.г., рафинерията би трябвало да внася всеки месец 70 % от разликата, " която прибира, с помощта на дерогацията ". До момента обаче вноски няма.

" Не е наше решение дали " Лукойл " ще се изнесе от България, нашето решение е дали да има или не дерогация ", отговори той на въпрос. Депутатът означи, че няма нито едно доказателство, че рафинерията не може да работи напълно с неруски нефт.

В същото време пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев уточни, че дружно с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи България ще си върне и " Камчия ".

Договорът за построяването на санаторно-оздравителния комплекс беше подписан от някогашния министър на обществената политика Емилия Масларова през септември 2008 година и утвърден от държавното управление на Сергей Станишев. с присъединяване на към този момент някогашния кмет на Москва Юрий Лужков и тогавашния министър-председател Бойко Борисов.

На територията на комплекса са ситуирани: хотелски комплекс " Лонгоз ", вилно населено място " Пирин ", детските лагери " Радуга " и " Черноморски ", състезателен комплекс " Камчия ", медицински център " Здравец ", учебно-възпитателен център " Юрий Гагарин ", в който се обитават частно приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин " и авиокосмически център с планета
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР