Днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше ръководено

...
Днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше ръководено
Коментари Харесай

НСТС разгледа новия законопроект за социални услуги

Днешното съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие беше ръководено от обществения министър Бисер Петков, вместо от вицепремиера в оставка Валери Симеонов, за който се очакваше, че ще води за последно Съвета. Поради срещата на ръководещата коалиция обаче това не стана. Иначе на съвещанието беше прегледан Законопроекта за обществени услуги. Той е третият от пакета обществени закони, пожелан от майките на деца с увреждания.

Три съществени цели си слага новият Законопроект за обществените услуги, изясни министър Бисер Петков. На първо място - улеснен достъп до тях. Това ще става посредством национална карта, осигуряваща по-добро покритие на цялата територия на страната със обществени услуги.
Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Втората съществена цел на законопроекта е да подсигурява качеството на обществените услуги и тяхната успеваемост, разбирана като обезпечаване на поддръжката, от която имат потребност ползващите обществени услуги и, на трето място, да се обезпечи една по-голяма еластичност на потребление на обществения запас за финансирането на обществените услуги.
От Стопанската камара оповестиха, че се въздържат от поддръжка на плана, преди всичко, поради извънредно необятното определение, съгласно тях, на хората, които ще имат право да се възползват от тях.

Димитър Бранков - зам.-председател на БСК: Което основава риск за демотивация на огромни обществени групи за изключването им от пазара на труда, за изключването им от работната мощ, от стопански лица.
От КНСБ поддържаха плана, като прецизираха, че по него се работи от 2 години.

Ася Гонева - народен секретар на КНСБ: Той не е зародил заради желанието или виковете на протестиращи, както беше коментирано от някои медии, а е една планомерна работа.
От КНСБ допълниха, че въпреки всичко има текстове от плана, които би трябвало да се уточняват преди да бъдат импортирани в Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР