Днешното пленарно заседание на албанския парламент се превърна в хаос,

...
Днешното пленарно заседание на албанския парламент се превърна в хаос,
Коментари Харесай

Шоу в албанския парламент: Летят столове, хвърлят димки

Днешното пленарно съвещание на албанския парламент се трансформира в безпорядък, откакто депутатите от албанската съпротива прекатурнаха столове и ги подредиха към трибуната, с цел да я блокират, съобщи Евронюз Албания, представена от Българска телеграфна агенция.
Медията оповестява за пуснати димки, физическа разпра сред народен представител от опозицията и представител на ръководещите социалисти, както и мятане на столове в залата на Народното събрание.
Опозиционният водач Сали Бериша, който управлява фракцията “Преосноваване ” в границите на Демократическата партия на Албания, направи изказване, че опозицията ще разгласи гладна стачка в залата на албанския парламент. Бериша изиска от ръководещите да изоставен залата и съобщи, че няма да бъде разрешено провеждането на обикновено пленарно съвещание.
“Парламентът е обкръжен от всички страни от разнородни сили, които потвърждават страха и ужаса на (премиера и водач на ръководещата Социалистическа партия на Албания) Еди Рама от неразрушимата съпротива, която пази конституцията и ползите на всеки албански жител ”, съобщи Бериша още при идването си пред Народното събрание.
Националната армия на Албания, която охранява висшите държавни чиновници в страната, бе обкръжила постройката на Народното събрание.
Около постройката нямаше жители, само че имаше засилено полицейско наличие, отбелязва “Ройтерс ”.
Напрежението в албанския парламент набъбна в последните дни, откакто прокуратурата упрекна някогашния министър председател Сали Бериша и неговия шурей в корупция, обвързвана с приватизационна договорка за терени, принадлежащи на ФК “Партизани ” в столицата Тирана.
На 27 октомври антикорупционният съд постанови Бериша да не напуща Албания и да се явява всеки първи и трети понеделник от месеца пред офицер от правосъдна полиция. С това съдът удостовери мярката, наложена на албанския политик седмица по-рано. Тогава съдът разпореди и арест на зетя на Бериша Ямарбър Малтези.
Бериша беше упрекнат в пасивна корупция, до момента в който Малтези - в пасивна корупция и пране на пари. Специализираният съд реши да остави в пандиза Малтези, а на Бериша да постанови мярка наложително явяване в полицията, защото има депутатски имунитет.
Според обвинителния акт Бериша е употребявал пълномощията си на министър председател, с цел да завоюва от приватизацията на спортни терени и превръщането им в жилищен комплекс. Зетят му Малтези пък си е сътрудничил със строител за пране на пари, представяйки се за вложител в градежа без да е вложил в него, написа “Шчиптаря ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР