Днешният празничен ден е белязан от шествия, протести и конференции

...
Днешният празничен ден е белязан от шествия, протести и конференции
Коментари Харесай

Стачки, шествия и референдум в международния ден на жената в Европа

Днешният празничен ден е белязан от шествия, митинги и конференции в доста страни по света.

Обща стачка за правата на дамите се организира в цяла Италия

В чиновниците в образованието, опазването на здравето и в доста индустриални браншове. В Рим, Милано и всички огромни италиански градове бяха проведени шествия от профсъюзи и женски асоциации.

" И до през днешния ден на някои изявленията за работа ни питат дали сме обвързани, имаме ли деца или не, дали бихме желали да ги имаме. Това е нелегално, това са въпроси, които не могат да се задават, тъй като са свързани с персоналната сфера. И надали същите въпроси се задават на нашите сътрудници мъже ", безапелационна е протестираща жена.





Наред с настояването за равно възнаграждение на работещите мъже и дами, стачкуващите подчертаха нуждата от по-ефективни политики против домашното принуждение и убийствата на дами.

Правото на аборт беше вписано в Конституцията на Франция

Хиляди се включиха в шествие в Париж. Като знак за мощна поддръжка за правата на слабия пол,Франция вписа обезпеченото право на аборт в Конституцията си точно на Международния ден на дамата.



Снимки: Българска телеграфна агенция и БГНЕС

Мярката беше гласувана от френските законодатели по-рано тази седмица, а церемонията за щампосване на поправката с преса от 19-и век формализира влизането й в действие.



В същото време, 500 майки приканиха Националното заседание към по-голяма отбрана на децата жертви на блудничество. Сред активистките е и някогашната първа дама Карла Бруни.

Референдум в Ирландия за ролята на дамите и фамилията

В Ирландия се организира референдум за осъвременяване на статута на дамите и фамилията. Допитването е за смяна на член в конституцията от 1937 година, който постановява, че ролята на дамата е съсредоточена в дома. Избирателите би трябвало да посочат дали всички в фамилията за виновни за грижите у дома.



Освен това на референдума, би трябвало да се реши дали бракът би трябвало да остане централен детайл на фамилията или други " трайни връзки " също могат да съставляват семейство.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР