Днешният форум Да! На българската храна се провежда в тежък

...
Днешният форум Да! На българската храна се провежда в тежък
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Проверяваме в лаборатории вносните агнешко и яйца

Днешният конгрес " Да! На българската храна " се организира в тежък миг - с изключение на идният празник Великден съответства с проблемите и дебатите с качеството и цените на храните. Така стартира изявлението си шефът на БАБХ доктор Иван Шиков, по време на форума на " Стандарт " Да! На българската храна ".

Проверките ни са ежедневни, само че когато възникне проблем, с сътрудниците от КЗП и Национална агенция за приходите вършим засилени инспекции. 
Искам за заявя изрично, че служителине на Агенцията със заповез от през вчерашния ден правим засилен надзор на вносните храни - яйца и агнешко от трети страни. Не че не е осъществяван подобен надзор досега. Но с цел да се успокоят производителите, ние ще предприемем дейности - даже по документи храните да са изрядни, ще ги проверим в лабораториите и до момента в който не получим резултатите, няма да ги освободим.
-->
Съвместните инспекции с КЗП установяват огромни нарушавания. Нашите взаимни инспекции не откриват огромни нарушавания, които са от компетентността на БАБХ. Основните нарушавания са за периоди на валидност, генезис и така нататък Когато установим такива нарушавания, реагираме съгласно опциите на законодателството. Освен вносните храни, които влизат на наша територия, преди да стигнат до трапезата, минават изчерпателен и първокласен надзор. Но освен вносните, а и храните, които нашите земедебци и животновъди създават, също подлежат на надзор. Няма да допуснем занижаване на контрола без значение от това кой е произовдителят. 

В даключение ще кажа, че БАБХ, колкото и да е употребена в избрани моменти като буфер и маша за задачите на избрани субекти и обекти, инспекторите постоянно ще се стремим към веруюто - безвредна и качествена храна на трапезата на производителите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР