Днешният 9 януари 2024 г. е празничен за Висшето военноморско

...
Днешният 9 януари 2024 г. е празничен за Висшето военноморско
Коментари Харесай

Удостояват Варненския митрополит Йоан със звание доктор хонорис кауза на ВНВМУ

Днешният 9 януари 2024 година е празничен за Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров " във Варна. Най-старото техническо образователно заведение у нас отбелязва 143 години от основаването си.

Церемонията по честване на годишнината се организира в зала „ Вапцаров “ на учебното заведение. В програмата са включени тържествено заседание, отсъждане на почетно звание „ Доктор хонорис идея “ на ВВМУ на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, и заграбване на име на моторен катер от състава на ВВМУ. 

Кръщаването на катера ще се състои на Морска гара – Варна. 

В изявление пред флотилен адмирал доктор проф. Боян Медникаров, шеф на ВВМУ споделя, че " тактиката ни включва разширение на спектъра на просветителните услуги и търсене на новаторски, високотехнологични области на знанието, които оферират по-висока професионална реализация в бъдещето. През тази година разкриваме три нови специалности. Търсим вероятния баланс сред класическото морско и инженерно обучение и новите технологии. Надявам се да сме на правия път ". Той добавя, че превръщането на висшето образователно заведение в учебен фактор в региона на галактическата просвета е една от упоритостите му като негов шеф. 

Миналата година в Морското учебно заведение във Варна бяха инсталирани системи за следене на галактически спътници, а сега се построява и галактическа лаборатория. През тази година в университета се разкриват три нови специалности. 

В края на месеца проф. Медникаров ще се включи в 32-рата полярна експедиция на научно-изследователския транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР