Днешният 13 септември ще бъде белязан от подготовка за протест

...
Днешният 13 септември ще бъде белязан от подготовка за протест
Коментари Харесай

Подготовка за протест на пожарникарите и МВР, протест и заради норките

Днешният 13 септември ще бъде белязан от подготовка за митинг и митинг, само че на разнообразни тематики.
Във фокуса на публичното внимание ще застанат българските пожарникари, които на следващия ден (14 септември) ще имат професионален празник. Още на 8 септември от синдикатите към Министерство на вътрешните работи описаха пред Actualno.com защо става въпрос, когато приказваме за пожарникари в България. По думите на ръководителя на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов и неговия заместител Борис Прешелков пожарникарите в действителност съвместяват три функционалности, което е неприемливо - пожарникар, избавител и водач. Така се отхвърля квалификацията за съответната специалност, възмути се Прешелков, който даде образец до какво води това - казусът в Бяла, при който почина пожарникар, тъй като в действителност това е бил водач на специфичния пожарникарски автомобил, а не огнеборец.
По-основни потребности на пожарникарите обаче касаят оборудването - да вземем за пример дрехи. Те ще желаят и нарастване на заплатите, а на следващия ден, 14 септември, ще има митинг на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи с искане за нарастване на заплатите със задна дата - от първи февруари 2017 година. Протестът ще се организира в София и във Варна. В столицата митингът стартира в 12:30, а във Варна - в 18:30, до Градинката с часовниковата кула, посочи зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов. Той даде обещание изненади на митинга в София.
Също през днешния ден, 13 септември, пред Министерския съвет ще има митинг поради фермите за норки. В село Маджерито, където е едната плантация, локалните се оплакват от нетърпим аромат, както и от избягали норки, изяли животните им. Извън клетките норките създавали и проблем с популацията на други животни, а също така пренасяли вируси. От Съюза на веганите застанаха зад митинга и се заканиха да желаят оставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР