Днешната консултация с ДПС на президента Радев неочаквано роди зрелищен

...
Днешната консултация с ДПС на президента Радев неочаквано роди зрелищен
Коментари Харесай

Радев накара Карадайъ да обяснява коя му е родината - майка

Днешната консултация с Движение за права и свободи на президента Радев ненадейно роди зрелищен сюжет. Мустафа Карадайъ бе принуден да се изяснява коя му е родината - майка. По този така жизненоважен за България въпрос засегнат с мнения се намеси даже балансиран другояче човек като Йордан Цонев.

По създание самата консултация бе безинтересна. Но в един миг Радев попита за какво преди два дни Карадайъ напусна предварително Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на Движение за права и свободи добродушно изясни, че го е сторил, тъй като съвещанието се е отклонило от дневния ред. Превърнало се било в разискване на желаната от Радев актуализация на бюджета. Карадайъ безгрижно стрелна част от изказаните от служебните министри тези на съвета, а след това се спря на обстоятелството, че президентът не му разрешил да зададе въпрос за поданството на Кирил Петков. И от тук настана кавгата. Радев, който три часа по-рано просторно бе защитил пред публицисти министъра на стопанската система,  контрира Карадайъ:  " Аз не мисля, че е доста удачно тъкмо вие да повдигате тази тематика. Да си жител на Република България не значи единствено да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце. След като разбрах, попитах Кирил Петков коя е неговата татковина - майка: България или Канада. На което получих еднозначен отговор: България. А вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата татковина - майка? ". Въпросът бе отпратка към неотдавнашно изявление на Карадайъ в Турция за родината - майка. " Моята татковина е България. Мисля, че всичките 51 години, които ги имам, са доказателство за това ", отвърна Карадайъ. После обаче се втурна в разсдъждения за родини и прародини, както стори и след лумналия скандал в Турция. Сега още веднъж искаше да изясни, че татковина е едно, а прародина - друга.

Тук към този момент вещо се намеси и Цонев. Той умно уточни, че на бесарабските българи прародината им е България. Последваха тристранни намеци за праволинейност, вежливост и уместност. На финала Радев помоли Цонев да се поуспокои. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР