Днес заради бойкот от страна на представителите на работодателите в

...
Днес заради бойкот от страна на представителите на работодателите в
Коментари Харесай

Отказват ли преговори за КТД работодателските организации в здравеопазването?

Днес поради протест от страна на представителите на работодателите в опазването на здравето се провали съвещанието на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето за повторно след 10 април. Това оповестиха от пресцентъра на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето /ФСЗ/, добавяйки:

„ Уведомяваме Ви, че работодателските организации в опазването на здравето отхвърлят договаряния за подписване на нов Колективен трудов контракт /КТД/ в бранш „ Здравеопазване “. Това води до нарушаването на Закона за здравно обезпечаване, Закона за лечебните заведения и НРД, като ощетява всички работещи в опазването на здравето. “

От синдиката се обръщат към здравния министър и ръководителя на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето да вземат ограничения за възобновяване на обществения разговор и сключване на КТД в бранш „ Здравеопазване “.

„ Ако се наложи, ще търсим подпомагане от министър-председателя на България и Международните организации, в които членуваме “ , заключват от ФСЗ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР