Днес започват 1/16-финалите за Купата на България по футбол. В

...
Днес започват 1/16-финалите за Купата на България по футбол. В
Коментари Харесай

Левски“ и ЦСКА-София започват участие в Купата на България

Днес стартират 1/16-финалите за Купата на България по футбол. В конкуренцията за трофея се включват и тимовете от елита, а своите първи мачове ще изиграят „ Левски “ и ЦСКА-София.

Двата тима ще се изправят между тях единствено след няколко дни в доста значим мач от шампионата и е изцяло обикновено да запазят силите на част от главните си футболисти. И до момента в който “сините ” ще имат за противник третодовизионния „ Атлетик “ (Куклен) и надали ще срещнат проблеми, то “червените ” ще би трябвало да подходят оптимално съществено против един от водачите във Втора лига „ Монтана “.

Очаква се дебют за „ Левски “ да направи новото попълнение Нуно Рейш. Възможно е на вратата да се завърне Божидар Митрев, само че има възможност старши треньорът Славиша Стоянович да избра Николай Кръстев. Почти несъмнено първи мач като титуляр за рекордьора по извоювани купи ще изиграе Богдан Вашчук, а в офанзива може да се появи Ривалдиньо.

ЦСКА-София ще се опита да избегне повтаряне на неуспеха от 2014 година, когато на 1/16-финалите се препъна против „ Монтана “ (1:2). Тогава отборът от Северозападна България още веднъж беше във втория ешелон, а в състава и в този момент са вратарят Ивайло Василев, бранителят Иван Михов и двамата голмайстори Мирослав Антонов и Сергей Георгиев. Две години по-късно “червените ” си отмъстиха във финала на шампионата, печелейки с 1:0 след попадение на Станислав Маламов.

Любопитен факт е, че старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов е някогашен ментор на „ алените “.

Купа на България, 1/16-финали през днешния ден:

От 16:00 часа:

„ Хебър “ – „ Берое “

„ Ботев “ (Гълъбово) – „ Витоша “ (Бистрица)

„ Поморие “ – „ Локомотив “ (Пловдив)

„ Кариана “ (Ерден) – „ Септември “ (София)

„ Добруджа “ – „ Локомотив “ (София)

„ Струмска популярност “ – „ Царско село “

„ Атлетик “ (Куклен) – „ Левски “

От 17:00 часа :

„ Литекс “ – „ Етър “

От 19:00 часа:

„ Монтана “ - ЦСКА-София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР