Днес започва новата учебна година. За 581 първокласници в област

...
Днес започва новата учебна година. За 581 първокласници в област
Коментари Харесай

581 първокласници започват училище във Видинско

Днес стартира новата образователна година. За 581 първокласници в област Видин ще удари първият учебен звънец. В община Видин действат 15 общински учебни заведения, първокласниците са 383.
Всички учебни заведения са подготвени за началото на образователната година. Подсигурени са горива за идния отоплителен сезон.
За оповестените свободни работни места има достътъчно претенденти и няма да има дефицит през новата образователна година, увери началникът на Регионалното ръководство на образованието Веселка Асенова.
За над 550 деца в община Белоградчик ще удари учебният звънец. Три са учебните заведения в община Белоградчик - Начално учебно заведение „ Васил Левски”, СУ „ Христо Ботев” и ОУ „ Васил Априлов” в с. Рабиша. 56 първокласници ще прекрачат за пръв път прага на начално учебно заведение „ Васил Левски”. Тази година те са разпределени в 2 паралелки. Общо 216 възпитаници ще се образоват през тази образователна година в учебното заведение. От тях 14 ще пътуват от прилежащи обитаеми места. В учебното заведение е завършил ремонтът, получени са към този момент и всички нужни учебници и тетрадки. В началното учебно заведение действа и една подготвителна група, в която тази образователна година ще се образоват 23 деца. В СУ „ Христо Ботев” общния брой възпитаници, записали се досега е 308. 46 са учениците, които са се записали в 5-ти клас. В 8 клас и тази година учениците ще се образоват в една профилирана паралелка и в една професионална. Новата образователна година в междинното учебно заведение ще стартира с непълни паралелки в 7 клас със 17 възпитаници, 9а, която е профилирана с профил „ икономическо развитие” - 17 възпитаници и 9б също профилирана паралелка с специалност „ Монтьор на транспортна техника” е с 13 възпитаници. Непрофилираната паралелка в 10 клас е със 17 възпитаници, както и двете паралелки 11 клас - надлежно с 16 възпитаници и 14 възпитаници. И началното и междинното учебно заведение стартират образователната година с краткотрайно изпълняващи длъжността шеф и следва конкурс за заемане на овакантените места. В ОУ „ Васил Априлов” в с. Рабиша досега са се записали 39 възпитаници. Това е единственото учебно заведение, ситуирано отвън общинския център - Белоградчик. В него се образоват деца от прилежащите села на общината и района. Паралелките до седми клас са слети, 7 клас е независим и се състои от 14 възпитаници. За децата в учебното заведение се обезпечава закуска и обяд. Във всички учебни заведения от общината образователната година ще стартира с нужния брой висококвалифицирани преподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР