Днес започва 58-та сесия на Комисията по социално развитие към

...
Днес започва 58-та сесия на Комисията по социално развитие към
Коментари Харесай

Българските младежки делегати със събитие пред ООН за качественото образование в дигиталната ера

Днес стартира 58-та сесия на Комисията по обществено развиване към Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации (ИКОСОС) и второто работно посещаване на българските юношески делегати към Организация на обединените нации за 2019/2020 Богомила Корманова и Минко Даскалов. В рамките на Комисията младежките ни представители ще вземат присъединяване по тазгодишната ѝ тематика за бездомничеството и превъзмогването му посредством налични жилища и системи за обществена отбрана за всички.

Важен акцент в границите на работната им аудиенция е проведеното от младежките ни делегати съпътстващо събитие на тематика „ Качествено обучение в цифровата епоха “, фокусирано върху цел 4 от Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации. В духа на съдействието и на Организация на обединените нации Богомила и Минко провеждат събитието в партньорство с сътрудниците си юношески делегати от Република Румъния. Участие в на събитието ще вземат и непрекъснатите представители към Организация на обединените нации на България и Румъния - дипломат Георги Панайотов и дипломат Йон Джинга.

Борисов остана впечатлен от постигнатото от българските юношески делегати

В рамките на формалната стратегия ще бъде показан напредъка по Цел 4 в народен аспект, като в същото време ще бъдат разпознати и прегледани просветителните потребности на младежите в XXI век и в подтекста на бързо разрастващите се технологии, както и провокациите и опциите, които дават те. Гост-лектор от страна на ЮНЕСКО ще показа отчета “Futures of Education” („ Бъдещето на образованието “), а резултатите от програмата PISA на световно равнище, както и нейното значение за образуването на млади и дейни жители ще бъдат фокус на полемиките на присъстващите юношески делегати и просветителните специалисти от системата на Организация на обединените нации и държавите-членки.

Българските юношески делегати към Организация на обединените нации ще насочат публично изявление от името на младежите в България, стъпвайки върху целите за мандата си качествено обучение и претовареност. Подсигурявайки подобаващи условия за развиване точно в тези два аспекта, доста се понижават неравенствата, както и рискът от проблеми като обществено изключване, беднотия и бездомничество, които засягат младежите. Развитието на основни компетентности и цифрови умения, както и даването на подобаващи работни условия в подтекста на почтена работа са част от решенията, които нашите делегати оферират в речта си.

Гласът на българските младежи на 74-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации

За пръв път, откогато Организация на обединените нации включва юношески делегати в сесиите си, всички юношески делегати към Организация на обединените нации от държави-членки на Европейския съюз са поканени да вземат участие публично в координационна среща на Постоянното посланичество на Европейски Съюз към Организация на обединените нации, където ще се срещнат с представители на високо ниво от страните членки. Там младежките делегати ще показват в резюме Програмата „ Младежки пратеник към Организация на обединените нации “ за съответната страна, както и упованията си от Комисията по обществено развиване.

За да се приготвят за сериозната стратегия в границите на 58-мата сесия на Комисията Богомила и Минко минаха през серия подготвителни срещи с специалисти и представители на Министерството на външните работи на Република България, както и на Министерството на младежта и спорта.

Работната аудиенция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк на българските юношески делегати към Организация на обединените нации се реализира с поддръжката на Министерството на външните работи на Р България. Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България с поддръжката на Министерството на външните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР