Днес започна официалното посещение на делегация от Върховния областен съд-Нюрнберг,

...
Днес започна официалното посещение на делегация от Върховния областен съд-Нюрнберг,
Коментари Харесай

Апелативен съд - Варна посрещна делегация от Германия

Днес стартира формалното посещаване на делегация от Върховния регионален съд-Нюрнберг, Германия в Апелативен съд-Варна. Това е втората аудиенция на немските магистрати в морската столица, откакто през 2015 година новите управления на двете институции, възобновиха партньорството, почнало със Споразумение за съдействие преди 12 години. Гостите още веднъж са водени от президента на съда доктор Кристоф Щрьоц, придружаван от зам. ръководителя на институцията Манфред Швердтнер и арбитър Байерлайн.

Първата полемика сред управленията на Апелативен съд-Варна и Върховния регионален съд на Нюрнберг беше отдадена на обществените връзки на двете институции. Обсъдиха се въпроси, свързани с взаимоотношението на съдилищата с медиите и с обществеността. Представиха се положителните практики в това отношение в Нюрнберг и във Варна.

Апелативен съд-Варна срещна гостите с последните си планове, свързани с просветителни и обществени институции. Огромен интерес провокира планът, с помощта на който Апелативен съд-Варна оказва обществена и институционална поддръжка на школата по изкуства за деца и младежи в неравностойно състояние „ Дедал “.

Гостите разгледаха третата галерия – живопис и релефи на Свилен Георгиев в особено основания по този план изложбен салон в Апелативен съд. Интерес провокира и планът за „ Гражданско наблюдаване върху работата на Апелативен съд-Варна “, който се реализира след подписания преди година Меморандум за съдействие и партньорство сред съда и ВСУ „ Ч.Храбър “ и ИУ – Варна.

През идващите два дни, делегацията от Върховния регионален съд на Нюрнберг ще посетят съдилища от апелативния правосъден регион и ще се срещнат със спецификата на работата в тях. Ще гостуват в Окръжен съд-Шумен и в Окръжен съд-Разград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР