Днес започна четиридневната стачка на наземния персонал на испанската авиокампания

...
Днес започна четиридневната стачка на наземния персонал на испанската авиокампания
Коментари Харесай

Стачка на наземния персонал на испанска авиокампания засяга 29 летища и близо 46 000 пътници

Днес стартира четиридневната стачка на наземния личен състав на испанската авиокампания " Иберия ". Тя визира 29 летища в страната и близо 46 000 пасажери.

До стачката се стигна след неуспеха на договарянията сред синдикатите и управлението на самолетната компания. Причината за тях беше изгубената през септември предходната година от страна на Иберия концесия за обработка на полетите на осем испански летища в търг, разгласен от Аена - компанията, която ги управлява.

Това докара до планувано прекачване на близо 3 000 чиновници към фирмите, които са спечелили търга. Работниците обаче са обезпокоени, че ще изгубят трудовите си права, които са имали в Иберия и това ще докара до понижаване на заплащането им.

Свиканата от синдикатите стачка ще продължи до понеделник в това число и ще обхване 29-те национални летища, където понастоящем оперира авиокампанията. Сред тях са и най-натоварените като Мадрид-Барахас, Барселона-Ел Прат, Палма де Майорка, Малага, Аликанте, Валенсия, Севиля, Билбао, Гран Канария и Ибиса.

Засегнати са и 90 други самолетни компании, чиито полети се извършват от испанския транспортьор.

Вече са анулирани 444 полета, 270 от които на " Иберия ", а 45 641 пасажери са принудени да трансформират проектите си. Всичко това се случва в уикенд, белязан от връщането на хората от пътувания след коледните и новогодишните празници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР