Днес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен

...
Днес за втори път протестиращи затвориха пътя между селата Божичен
Коментари Харесай

Протестиращи затвориха с автомобили пътя между с. Божичен и с. Красен

Днес за повторно протестиращи затвориха пътя сред селата Божичен и Красен, който е част от пътя Русе - Иваново - Две могили. Недоволството на жителите е поради бездействието на Агенция „ Пътна инфраструктура ” и Областно пътно ръководство по поддържането на 50-километровия път, който се употребява и като авариен в случаите, когато основния сред Русе и Бяла е затворен за придвижване на тежки камиони. Хората са недоволни от избуялата растителност около платното, която стеснява сектора и основава предпоставки за произшествия.
„ До такава степен беше безстопанствен, че не можеха да се разминат две транспортни средства. По тази причина протестирахме и преди месец, само че по-късно смяната бе единствено козметична ”, съобщи Галина Михайлова.
Проблемният път води и до известни туристически обекти – Ивановски скални църкви, Басарбовски скален манастир, Средновековен град Червен. Той се употребява през почивните дни от стотици румънски автомобили, което в допълнение натоварва трафика.
Някои от компрометираните сектори по пътя са били изкърпени при започване на лятото на 2019 година, възобновена е маркировката, отговори шефът на Областното пътно ръководство Ростислав Стефанов. Той добави, че се изрязват шубраци и растителност, като дейностите са във връзка на подготовката на пътната инфраструктура в района за есенно-зимния сезон. Ростислав Стефанов обаче показа, че главно пари се дават за първокласните пътища.
Гражданите са безапелационни, че ще продължат с протестите, в случай че пътят не се поддържа непрекъснато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР