Днес внесохме предложения в Изборния кодекс за изчистване на избирателните

...
Днес внесохме предложения в Изборния кодекс за изчистване на избирателните
Коментари Харесай

Нинова: Внесохме предложение за изчистване на избирателните списъци


Днес внесохме оферти в Изборния кодекс за изчистване на изборните описи и за видеонаблюдение на броенето на бюлетините, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от Фокус.

Текстовете, които оферират социалистите са два. За изчистване на описите от мъртви души посредством дейна регистрация и видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите. Вече е реалност това предложение като смяна в Изборния кодекс. Разписали сме го по този начин: предаване онлайн на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите и правене на запис, който може да служи в съда като доказателство, в случай че има подозрение или сигнали за злоупотреби в изборния ден. Тези два метода сме предложили в измененията в Изборния кодекс, добави още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отговори и дали Българска социалистическа партия се отхвърля от гласоподаване по пощата. " Гласуване по пощата за нас е допустимо едвам след приемане на дейна регистрация, което към този момент сме предложили в Народното събрание ", посочи тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР