Днес видях едно парламентарно мнозинство, което дава възможност на правителството

...
Днес видях едно парламентарно мнозинство, което дава възможност на правителството
Коментари Харесай

Цветанов: Уважавам и ценя мнението на летеца Радев. Политикът Радев е изпаднал в зависимости

Днес видях едно парламентарно болшинство, което дава опция на държавното управление да продължи модернизацията на Българската войска. Това, което направихме през днешния ден, е доста огромно и значимо. Първата стъпка за рационализация на Българската войска бе направена през 2010 година и през днешния ден направихме нова огромна крачка.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦВетанов, който разяснява днешното решение на Народното събрание, че държавното управление би трябвало да договаря със Съединени американски щати за закупуването на изтребители F-16. "През 2017 година na КСНС при президента Румен Радев взехме решение да работим за тази рационализация. Юни 2018 година всички парламентарни сили, без "Воля ", също взехме решение да работим за това и всички гласоподаваха "за ". Днес, шест месеца по-късно, се удивлявам за какво някои гласоподаваха "против ". Конкурсът за F-16 беше най-прозрачният. Решението на служебния кабинет на Огнян Герджиков бе взето на мрачно. С това решение се елеминираха другите участници. Ние, като парламентарно болшинство, създадохме парламентарна комисия, която в профил тези нередности. През 2016 година има идея за развиването на Военновъздушни сили и се дава доста висока оценка на F-16. Под тази оценка стои подписа на летеца Румен Радев. След 2016 година летецът Радев стана политикът Радев и се получи една коренна смяна, превръщане на 360 градуса, което внесе безпорядък. F-16 е на въоръжение в 16 страни от НАТО, а "Грипен " единствено в две. Днешното решение е осведомен избор. Това е повода да настояваме днешното съвещание на Народното събрание да бъде намерено. При предлагането за F-16 няма нищо прикрито, до момента в който при "Грипен " щеше да има едно прикрито предложение от трета страна ", разкри Цветанов.

"Ние сме поели ангажимент към НАТО за 2% от Брутният вътрешен продукт за въоръжение и фо изпълняваме. С днешното решение няма да надхвърлим тези 2% и не може да се вършат съпоставения със обществената система, пенсии. Мога изрично да заявя, че това, което се предлага на Българската войска и след договарянията, ще можем да понижим цената. Не съм очаквал президентът да пристигна в Народно събрание. Ако беше летецът Румен Радев, щеше да пристигна и да отбрани F-16. Сега е политикът Радев, повдигнат и подкрепян от Българска социалистическа партия. Това приказва за една политическа взаимозависимост. Да, ние лобираме, само че лобираме за националната сигурност на България ", безапелационен беше той.

"През юни 2018 година всички подкрепихме разноските за рационализация на армията, без "Воля ". Аз би трябвало да се преценявам с мнението на всички, само че през днешния ден видяхме едно парламентарно болшинство, което даде късмет на държавното управление да работи за тази рационализация. Днес всички от ГЕРБ, без един сътрудник, който е в болница, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи гласувахме "за ". Трябва да имаме почитание към институциите и да пазим положителния звук ", добави Цветан Цветанов.

"Изборите се вършат от всички структури на ГЕРБ. Те се намират в положително функционално положение. Поддържаме непрестанен контакт. На 20 януари ще имаме национална работна среща, на която ще показва всички събития и акция за идните избори. Номинациите за евродепутати ще стартират при започване на февруари и съм уверен, че при започване на март ще можем да обявим нашите претенденти. Към момента имаме шест евродепутати и напълно обикновено е на тези евроизбори да имаме сред шест и седем наши представители в европарламента. За локалните избори също съм уверен, че със свършеното от нашите кметове те още веднъж ще получат доверието на хората. Имаме извънредно сполучливи кметове, които направиха доста хубави промени за градовете си. Аз съм уверен, че можем да повторим резултатите от последните локални избори. Всичко зависи и от евроизборите ", разяснява Цветанов идните два вота през тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР