Днес валежите ще бъдат често явление, главно в южната половина

...
Днес валежите ще бъдат често явление, главно в южната половина
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето през уикенда

Днес преваляванията ще бъдат постоянно събитие, основно в южната половина от сраната. По-значителни и с прегърмявания ще има в югоизточните региони. Количествата за денонощието ще бъдат към 15-20 литра на квадратен метър, а в западните региони - до 8-10 литра на квадратен метър. В централните елементи - до 7-8. Това са естествени количества. През нощта преваляванията ще стопират, след което идва време на раздрана облачност и увеличаване напразно. Това заяви синоптикът Петър Янков.

В събота ще захладнее, ще има превалявания, които в югозападните региони ще бъдат обилни, стана ясно от думите му.

" Температурите ще се движат сред 14 и 20 градуса. Приятни температури, само че преваляванията ще бъдат постоянно събитие както при нашите южни съседи, по този начин и при нас, със мощни ветрове. Времето няма да бъде уместно за планински туризъм ", прогнозира Янков. 

В изборния ден - тази неделя, ще има раздрана облачност с повече слънце.

" Вятърът ще се резервира, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и едва покачване на температурите сред 16 и 21 градуса ", посочи синоптикът.

Янков разгласи, че тези температури ще се задържат и при започване на идната седмица, а в края на седмицата още веднъж предстоят превалявания с намаляване на температурите.

" Дневните температури ще бъдат в рамките на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подобаващи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна завивка, която ще основава проблеми на туристите с падение и условия за контузии. Времето ще е неуместно за туризъм високо в планината. Сериозно захлаждане с валежи във високите западни полета и в планините, по-съществени превалявания от сняг се чака в средата на месеца - в интервала сред 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с сензитивно захлаждане и валежи от сняг ", сподели още синоптикът пред bgonair.

В началото на идната седмица с отслабването напразно ще има утринни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се раздират по обед.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР