Днес в Централната избирателна комисия е постъпил сигнал за агитация

...
Днес в Централната избирателна комисия е постъпил сигнал за агитация
Коментари Харесай

Сигнал срещу Бойко Борисов за предизборна агитация

Днес в Централната изборна комисия е постъпил сигнал за пропаганда от лидера на политическа партия ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Предстои обаче това да се прегледа на съвещание на ЦИК, съобщи представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Общо 3 са жалбите и 21 са сигналите, подадени към ЦИК. Единият сигнал е точно за пропаганда в изборния ден.

Днес най-активни са гласоподавателите във Враца. Там близо 12% от хората са отишли до урните.

Най-малко от имащите право на глас са го упражнили в Кърджали.

Най-често сигналите към ЦИК са свързани с машините за гласоподаване.

След като гласоподава през днешния ден в Банкя водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж напардна настоящия президент Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат.

" Само за седмица Радев ни вкара в кавги със съседите - ние се ненавиждаме със Скопие, с Албания, с Турция. Реална е опасността за етническия мир и за мигрантска вълна ", занарежда Борисов.

След като гласоподава, някогашният министър председател сигнализира, че към този момент 147 машини в страната са се развалили.

" Да припомня, че чакахме ИК да повдигнат персони, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да могат да водят външната политика. Затова не издигнахме претендент и се доверихме напълно на избора на всички ректори в страната ", изясни той.

" Гласувах против това полицейско принуждение, против тази полицейсщина. Ден преди изборите и дебата, полиция да влезе в СУ и в други университети против политическия конкурент. Още по-голям срам е Радев, че ни скара с нашите съседи. От най-обичана страна на Балканите, в този момент се ненавиждаме със Скопие, с Албания, ненавиждаме се с Турция. Имаме действителна опасност от дипломатичекси спор и незаконни мигранти ", посочи Борисов.

" Да откриваш самодейност " Три морета ", да вървиш на среща на НАТО и да кажеш, че Крим е съветски. Потресен съм от мълчанието на Христо Иванов. Няма го нито него, нито Атанасов, нито всякакви там евроатлантици. Мълачнието на агнетата ", посочи водачът на ГЕРБ.

" Щастлив съм, че Европейската комисия реагира остро ", съобщи още Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР