Днес в София се проведе първото от редица събития по

...
Днес в София се проведе първото от редица събития по
Коментари Харесай

София бе домакин на събитие по проект за приобщаване в баскетбола на хора с увреждания

Днес в София се организира първото от редица събития по плана BIG (Basketball Inclusive Games), който има за цел да приобщи към баскетбола хора с увреждания посредством поощряване на гостоприемна среда за тях, обезпечаване на нови благоприятни условия за участниците и основаване на трайно позитивно влияние върху европейската спортна общественост.

По време на 12-месечния план ще има едно главно събитие – европейско съревнование по баскетбол на колички. То ще се организира в Самоков през септември, като задачата е да бъде насърчена достъпността посредством сливане на спортисти в добра физическа форма и спортисти с увреждания. Това приобщаващо събитие ще е подкрепено от съпътстващи такива като съдийски семинари, семинари за треньори и образование на доброволци.

На срещата в София България бе показана от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който е и член на борда на ФИБА Европа и Техническата комисия на централата, Елеонора Рангелова - управител интернационалните връзки и специфични планове към БФБаскетбол и ръководител на Техническата комисия на ФИБА, президента на БКХУ Левски Офелия Кънева, старши треньора на отбора и управител на националния тим на колички Владимир Искров, както и мениджъра на плана Красимира Банова. Специален посетител бе спортният шеф на ФИБА Европа Коста Илиев.

Събитието стартира с приветствия от Владимир Искров и Офелия Кънева, след което такива направиха и Валтер Пфалер - президент на Международната федерация по баскетбол на колички, Георги Глушков и Коста Илиев. Последва презентация на плана от Ширин Амин – шеф на неправителствената организация Champions Factory Ireland Limited.

На срещата участваха още представители на федерациите на Кипър, Хърватия, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия и Турция. Участниците подписаха значими документи за съдействието, разискаха идните задания за осъществяване, а в края показаха и удовлетворение от сполучливото начало на самодейността.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР