Днес в Словакия стартира парична лотария за лицата, които са

...
Днес в Словакия стартира парична лотария за лицата, които са
Коментари Харесай

В Словакия стартира лотария за ваксинирани граждани

Днес в Словакия започва парична лотария за лицата, които са се ваксинирали против ковид.

Лотарията има за цел да притегли жителите към имунизиране против COVID-19. Тя ще се организира всяка седмица до края на октомври, а наградният фонд за всяко изтегляне е в размер на 2 млн. евро.

Максималната облага е 100 000 евро, а минималната – 1 000. Желаещите да вземат участие могат да се записват на специфичен уебсайт на Министерството на финансите.

На 2 юли Националният съвет на Словакия одобри предлагането на вицепремиера и министър на финансите Игор Матович за финансово стимулиране на жителите да се имунизират против ковид.

Освен
лотарията, управляващите изплащат хонорари на тези, които са съумели да убедят трети лица в нуждата от имунизиране. За всеки изпратен в център по имунизиране на възраст до 50 години сумата е 30 евро, сред 50 и 60 години – 60 евро, а за пациенти над 60-годишна възраст – 90 евро.

Възнаграждението за привличане към имунизиране се изплаща за хора, които са се ваксинирали през интервала от 1 юли до края на октомври тази година.

Не е изключено тази процедура, както и паричната
лотария за имунизирани, да продължи. Според съотношението на броя на имунизираните по отношение на общия брой на жителите Словакия се подрежда измежду последните места в Европейския съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР