Днес в скопската модулна болница на Клиниката по инфекциозни болести

...
Днес в скопската модулна болница на Клиниката по инфекциозни болести
Коментари Харесай

Северна Македония започва имунизация с дадените от Сърбия ваксини

Днес в скопската модулна болница на Клиниката по инфекциозни заболявания и фебрилни положения ще стартира имунизацията в Република Северна Македония, като преимущество имат здравните служащи, работещи в COVID-центровете в цялата страна, оповестява „ Макфакс “, съобщи организация „ Фокус ".

Ваксинацията ще стартира в 10 часа сутринта, а първите, които ще бъдат имунизирани, са медицинският личен състав, работещ в Инфекциозната клиника в Скопие. Пунктът в модулната болница, където има 6 имунизационни позиции, ще работи на две смени, от 8 до 20 ч., А имунизацията ще се прави от медицински екипи от здравния център Скопие. Според открития проект периодите за имунизация ще бъдат 10 минути.

Втора доза реваксинация ще бъде дадена неотложно на всеки медицински експерт, който получи имунизацията. През почивните дни в Скопие от Република Сърбия дойдоха 4680 дози ваксини от производителя Pfizer. С тази доставка на ваксини имунизацията ще се прави единствено в модулната болница в Скопие. С идването на други дози ваксини в страната имунизациите ще бъдат популяризирани в други здравни центрове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР