Днес в сградата на УАСГ се проведе заключително обществено обсъждане

...
Днес в сградата на УАСГ се проведе заключително обществено обсъждане
Коментари Харесай

ЦСКА-София: Чужденците са убедени, че ЦСКА е световен проект, над 1 млн. са зад нас, стадион ще има

Днес в постройката на УАСГ се организира заключително публично разискване на плана за нов Подробен устройствен план на Борисовата градина. На него участва и юристът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов.

Там той съобщи, че алените сигурно ще построят нов стадион в Борисовата градина, защото зад техния план “обществото седи зад нас, над 1 млн. души стоят зад този план и цяла София”.

Адвокат Трендафилов добави, че има задгранични вложители за градежа на нос стадион, защото те били уверени, че “ЦСКА е международен проект”.

Ето мнението на Станислав Трендафилов:

“Нашият план остава обратно, в случай че е една основна част от парка, а и е важен обект освен за София, само че и за България, тъй като това е марката “ЦСКА”.

Професионалните организации не споделиха нищо за цялостната спортна инфраструктура. Не съм чул един сериозен мотив някой да каже за какво пречи построяването на един нов стадион или цялостната реорганизация на остарелия стадион - без излизане от чашата на настоящия. Такова нещо няма. Чуваме незадълбочено преосмисляне на мнението, че ще се позволи създаване на козирки за част от трибуните. Преосмисля се за реорганизация на това оборудване.

ЦСКА не е притежател на парцела. Работим с страната. Седим на една позиция с министър Кралев. От наша страна и сдружението притежател на оборудването е постъпило предложение за смяна на плана и считаме, че тя би трябвало да бъде призната.

Това може да се проточи с години. Виждаме този проблем. Едно вероятно преразглеждане на проекта много би забавило процеса на възможното създаване на стадиона. Борим се с всички юридически средства. Обществото стои зад нас, над 1 млн. души седят зад този план, цяла София… Виждате, че през днешния ден в залата има повече почитатели. Всички седят зад този план. Ще се борим. Стадион ще има.

Искаме да създадем стадион. Той е от голяма важност освен за София и парк “Борисова градина”, само че и за цялата страна, тъй като този стадион би приел мачове и на други български тимове от календарите на УЕФА и ФИФА.

По принцип постоянно седи разновидността да се намерения за различен стадион, само че това е чисто капиталово решение. С оглед, че това е домът и храмът, за нас не стои на дневен ред този стадион да го няма там. Няма подобен вид. Ще има стадион на мястото на настоящия стадион.

Стадионът може да бъде издигнат не толкоз късно, само че предвид на процедурата, която дали преднамерено или ненарочно се развива по този метод, евентуално ще имаме усложнения. Но отново споделям - стадион ще има.

Към този миг непознатите вложители са уверени, че ЦСКА е един международен план. Те знаят марката “ЦСКА”, която е позната и в Европа. Така че все още имаме тяхното желание и подготвеност да влагат. Не мога да ви отговоря какъв брой биха чакали. Дори този вложител да се отдръпне от нашия план, отново споделям: стадион ще има.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР