Днес, в сградата на ОДМВР-Благоевград, за оказване на съдействие и

...
Днес, в сградата на ОДМВР-Благоевград, за оказване на съдействие и
Коментари Харесай

Директорът на ОДМВР-Благоевград награди санданчанката Т. Боцева и полицаи, осуетили крупна телефонна измама

Днес, в постройката на ОДМВР-Благоевград, за оказване на подпомагане и съответна помощ на Министерство на вътрешните работи при попречване на закононарушение – телефонна машинация със заповед на министъра на вътрешните работи с „ Парична премия “ бе наградена 56-годишна жителка на гр. Сандански. Тя получи благодарствено писмо персонално от шефа на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, който от името на управлението на дирекцията и от свое име й благодари за проявената гражданска героизъм и оказване на подпомагане при откриване на престъпното закононарушение.

Със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, за реализирани високи резултати и за съответен значителен принос при осъществяване на служебните си отговорности с „ Обявяване на признателност “ с парична премия бяха наградени и контрольор Атанас Стражаков, контрольор Александър Мигдалов, контрольор Радослав Иванов и младши специалист Георги Темелков - чиновници на РУ-Сандански.

На 21.02.2023 година, попадайки на публикация за работа в обществена мрежа в интернет, 56-годишна жена от гр. Сандански е била наета от чужд за нея мъж да посещава разнообразни адреси и да транспортира колета до разнообразни градове в страната. При визитата й на адрес в града, тя се усъмнила в законността на препоръчаната й работа и уведомила органите на реда, откакто от терасата на жилището си стара жена е изхвърлила плик със сумата от към 14000 лв..

От полицейските чиновници е открито, че старата жена е станала жертва на телефонна машинация, при която представящ се за полицейски чиновник мъж я е въвел в подвеждане да изхвърли през терасата си плик с парична сума като подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Предприети са незабавни дейности и вследствие на взаимната работа на служителите на реда от РУ-Сандански, чиновници на Групово дело „ Национална полиция “ и сътрудниците им от ОДМВР-Ловеч за броени часове са арестувани двама мъже от гр. Ветово, които са привлечени като обвинени за осъщественото закононарушение.

Благодарение на проявената гражданска героизъм на жителката на гр. Сандански и високия професионализъм на работещите по случая полицейски чиновници телефонната машинация е осуетена, а паричната сума е върната на старата жена.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР