Днес в Събранието на Република Северна Македония Димитър Ковачевски от

...
Днес в Събранието на Република Северна Македония Димитър Ковачевски от
Коментари Харесай

Новото правителство в РСМ: Ковачевски внася състава и структурата на кабинета

Днес в Събранието на Република Северна Македония Димитър Ковачевски от СДСМ ще внесе състава и структурата на новото държавно управление, заяви организация МИА.

Ковачевски ще показа и Програмата за активността на бъдещото държавно управление, с което българският министър председател Кирил Петков би трябвало да се срещне на 18 януари.

Все още не е ясно дали визитата на българската делегация в Скопие идната седмица ще се състои поради самоизолирането, в която Кирил Петков влиза, откакто стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е с COVID-19.

Късно нощес, реагирайки на новините от КСНС, Димитър Ковачевски съобщи, че в договарянията с българското държавно управление кабинетът му ще се придържа към позицията на Събранието в Скопие, която очерта алените линии на РСМ в диалозите с България: да не се договаря за езика и правото на самоопределиние.

Българската страна неведнъж е подчертавала, че не оспорва и в никакъв случай не е оспорвала правото на популацията в РСМ да приказва на езика съгласно Конституцията на страната им, нито актуалните действителности по отношение на образуваната самостоятелна нация в РСМ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР